НОВИНИ

На училище или пред компютъра?

От години някои младежи в Австралия не ходят на училище, заради големите разстояния от домовете им до клас. Затова трупат знания в онлайн класната стая. У нас този метод на преподаване набира все по-голяма сила, но не цели да измества традиционното училище. Интернет - уроците подпомагат учениците при тяхната самоподготовка. Вижте демонстрация с участието на учител и трима ученика.

Милена Кирова
от Милена Кирова
11:29, 03.04.2016
Чете се за: 00:42 мин.
Още
училище компютъра

Александра е в 12 клас. Ще кандидатства в университет в Германия. Иска да се занимава с икономика и информатика. Харесва онлайн-обучението. Пести й време. Методите на преподаване също й харесват.

Александра Васински- ученичка в 12 клас в 31-во СУЧЕМ ,,Иван Вазов":
За мен лично е изключително удобно, тъй като аз се занимавам с много ученически организации. Това да се подготвям от вкъщи за матурите ми е супер удобно.

А какво ли ще се получи ако към захарта, с която печем сладкиши, добавим концентрирана сярна киселина, продължава да пита учителката чрез урока-експеримент.

,,Тук имаме признаците за протичане на химична реакция - промяна на цвета на веществата, участващи в реакция и съответно отделянето на газ".

Организаторите на онлайн заниманията искат чрез уроците да допълват наученото в училище. За три години са създали своя методика на преподаване, имат и обучени учители. Броят на децата в групите им е съобразен с възрастта им.

Вероника Козарева- директор учебна дейност в портал за онлайн обучение:
Малките деца, които са в предучилищна възраст и първи и втори клас се очаква да участват със свой родител или друг възрастен като там групите са по-малки по 6 деца.

В по-горните класове и групите са по-големи като достигат до 9 ученика, които се обучават едновременно. Така има време за всеки, а и могат взаимно да се изслушват.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отвориха за туристи  пещерата “Орлова чука”
Отвориха за туристи пещерата “Орлова чука”
Летище Завентем приема първите полети след атентата на 22 март
Летище Завентем приема първите полети след атентата на 22 март