"За много години! Бог да ви помага! На всички, които празнуват днешния ден, светла радост". Това пожела Негово Светейшество Българският патриарх Неофит на Велики четвъртък от храм "Света Неделя".

© Архив
Патриарх Неофит: На Велики четвъртък спомняме Тайната вечеря на Господ Иисуса Христа. Там беше този, който отдаде себе си за нашите прегрешения и ни направи чеда Божи. Благодаря ви, че се трудите през тези дни да влезем всички в радостта на нашия спасител. За много години, Бог да ви помага!

Вечерта на Велики четвъртък в патриаршеския катедрален храм-паметник "Св. Александър Невски" ще се извърши последование на 12-те Евангелия. В богослужението ще вземе участие Негово Светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит.

На днешния ден се припомня Тайната вечеря. Според традицията великденските яйца се боядисват рано сутринта, подновява се квасът, замесва тестото за козунаци.

На Велики четвъртък в Бачковския манастир

На Велики четвъртък в Бачковския манастир

Всяка година в Бачковския манастир се боядисват хиляди яйца. Те се раздават на всички миряни, които посрещат Възкресението в светата обител. И тази го...