НОВИНИ

Гледайте НА ЖИВО по БНТ 1 парада на българската армия

На 6-ти май бъдете с БНТ 1. От 7 до 12 часа ще ви покажем на живо водосвета и парада на армията. Камерите на БНТ ще бъдат на различни точки. Ще предаваме от площадките, от които ще излитат бойните самолети за парада. Ще се включим на живо от кораб на Военноморските сили. Ще бъдем в специалните поделения на Българската армия, сред военнослужещите от мисиите зад граница, край бойните знамена и тренировъчните площадки.

bnt avatar logo
от БНТ
08:59, 05.05.2016
Чете се за: 00:21 мин.
У нас

Репетициите за парада в София вече започнаха. Късно снощи бойната техника се изнесе от летище "Доброславци" и се разположи пред Централния военен клуб в София. Колоната премина по булевардите "Ботевградско шосе", "Дондуков" и "Васил Левски". За първи път от 2009-та година насам парада ще включва и тежка военна техника. Ще участват 35 верижни и колесни машини на Сухопътните войски, зенитно-ракетни войски и служба "Военна полиция", както и 12 самолета и вертолета от състава на Военновъздушните и Военноморските сили.

Командващ парада е командирът на Военноморските сили контраадмирал Митко Петев. При изпълнението на Националния химн по време на парада ще бъдат изпълнени 20 артилерийски салюта.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Регионални избори във Великобритания
Регионални избори във Великобритания
12 кандидати ще се борят за кметското кресло в Букурещ
12 кандидати ще се борят за кметското кресло в Букурещ