НОВИНИ

Антонио Таяни в дискусия със студенти за бъдещето на Европа (ВИДЕО)

Председателят на ЕП Антонио Таяни участва в дискусия със студенти и ученици на тема "Гласът на младите: Каква Европа искаме". Тя се проведе в Софийски университет "Св.Климент Охридски", която бе излъчена на живо по БНТ 2.

bnt avatar logo
от БНТ
16:23, 21.11.2017
Чете се за: 00:47 мин.
У нас

Преди това председателят на Европейския парламент Антонио Таяни произнесе реч в Народното събрание пред българските депутати, които се събраха на извънредно заседание.


;

Антонио Таяни изрази увереност, че Европейският парламент и България споделят общи важни приоритети от европейския дневен ред в контекста на предстоящото председателство. „Миграцията, тероризмът и икономическият растеж са между най-важните теми за ЕС.

;

Таяни бе придружен от делегация, която се срещне с министри от кабинета и президента Румен Радев. Президентът запозна председателя на Европейския парламент с най-важните приоритети за България като председател на Съвета, сред които е европейската интеграция на държавите от Западните Балкани.

;

Разстоянието между европейските граждани и европейските институции трябва да бъде скъсено. Това е основната цел, която си е поставил и председателят на Европейския парламент Антонио Таяни. Според него пред Европа има три основни цели, които трябва да бъдат изпълнени - да бъде намалена незаконната миграция, да се преборим с тероризма и да бъде намалена младежката безработица.

"Необходими са много усилия, трябва да бъде възстановена индустрията в Европа, да работим за преодоляване на климатичните промени, да работим в подкрепа на малкия и среден бизнес, да подпомагаме земеделието и търговията, да работим за цифровизацията", обясни на студентите Таяни.

По думите му Европа ще изостане сериозно, ако не се цифровизира и не е наясно с новите дигитални технологии. Като истинско бедствие за Стария континент, той определи напускането на младите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
51% от германците подкрепят нови избори
51% от германците подкрепят нови избори
Ученици от София пресъздадоха традиционния български патриархален дом
Ученици от София пресъздадоха традиционния български патриархален дом