НОВИНИ

Набиха шофьор на автобус в Шумен

39-годишен мъж наби шофьор на градския транспорт в Шумен заради спор за предимство на пътя. Инцидентът е станал вчера по обяд по време на редовен курс. Случката я няма в полицейския бюлетин. За нея медиите разбраха от служител на превозваческата фирма.

bnt avatar logo
от Здравка Русева
21:48, 17.10.2016
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

На светофар шофьорът на автобуса изчаквал зелената светлина. Преди да завие вляво, решил да даде път и на движещия се с висока скорост лек автомобил.

Пенчо Грешков, шофьор на градски автобус: Гумите свистяха, докато мина покрай мене. След 100 метра, къде е обърнал не знам, спира пред мене рязко и започна да блъска по стъклото.

Шофьорът бил шокиран, че с нищо с не е предизвикал агресивно поведение на пътя.

Пенчо Грешков, шофьор на градски автобус: Само му казах къде си тръгнал с тази бясната скорост. Той се ядоса, дето му казах, че е карал бързо… и започна да ми нанася два удара в носа и два удара в окото.

Пътник се обадил на 112, а шофьорът на автобуса няколко часа след инцидента лично подал жалба в полицията. Съобщил регистрационния номер на леката кола и дал описание на нападателя си, който полицията разпита.

Ася Йорданова, говорител на РУ - Шумен: Обяснил е, че се е притеснил, че щяло да възникне тежък инцидент заради спор за предимство. Той твърди че водачът на автобуса му е отнел предимство.

Агресията на пътя е вече нещо обичайно в Шумен.

Георги Кьосев, ръководител движение в превозваческата фирма: Не мога да си го обясня. Какви хора станахме, къде объркахме нещата.

Пострадалият шофьор на автобуса заяви, че ще съди нападателя си.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Продадоха Дипломатическия клуб в Бояна
Продадоха Дипломатическия клуб в Бояна
Москва и Дамаск обявяват хуманитарни паузи в обстрела на Алепо
Москва и Дамаск обявяват "хуманитарни паузи" в обстрела на Алепо