НОВИНИ

Набират доброволци за регатата “Тол Шипс”

Организационният комитет на регатата “Тол шипс – 2016”, набира доброволци. Варна ще бъде домакин на престижното състезание за трети път. Регатата ще започне през септември, а ветроходи от цял свят ще акостират във варненското пристанище на 1-ви октомври.

bnt avatar logo
от Даниела Георгиева
19:00, 08.03.2016
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

По традиция, присъствието на състезаващите се кораби и екипажи по време на четиридневното домакинство на града, се обезпечава от доброволци, които безвъзмездно помагат на участниците, а междувременно трупат преживявания и специфичен опит.

"Попадат в една обстановка, в която първо трябва да се запознаят детайлно с лична безопасност, с правилата за оцеляване на море... доформират характера им", обясни кап. Тома Томов.

Не се изискват предварителни познания за корабоплаването, няма и възрастови ограничения. Желаещите да станат доброволци трябва да владеят свободно английски, предимство е владеенето и на друг език. Те ще дават денонощни дежурства в офиса на регатата на Морска гара.

"Най-лесно в момента могат да кандидатстват, ако отидат на страницата на “Тол шипс”, там има формулярче, което може да се попълни. Попълва се, изпраща се на имейла, който е посочен там, и първата среща е на 24 март", каза ст. офицер Веселин Атанасов.

Първата среща с доброволците ще бъде в сградата на Младежкия дом във Варна.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Управляващите няма да отлагат избора на нов състав на КЗК
Управляващите няма да отлагат избора на нов състав на КЗК
Турция и свободата на словото
Турция и свободата на словото