НОВИНИ

Наближава краят на лотарията с касови бележки на НАП

Броени дни остават до приключването на лотарията, организирана от Националната агенция по приходите, в която голямата награда е чисто нов луксозен автомобил. Раздаването на седмичните и месечните награди започна преди година, а от агенцията по приходите признават, че най-голям е бил интересът в самото начало на лотарията, както и в неделите, след тегленето на наградите в предаването "Денят започва с Георги Любенов".

bnt avatar logo
от БНТ
09:23, 04.12.2016
Чете се за: 00:46 мин.
У нас

50 млн касови бележки на общата стойност около 650 млн. лева. Такава е равносметката до момента от лотарията с касови бележки на НАП. А сега, с приближаването на крайния срок, интересът все повече нараства и се стига дори до 10 000 регистрирани бележки на ден.

Росен Бъчваров, говорител на НАП
Нашата основна цел беше да повишим информираността на българското общество по отношение на това защо е важно издаването на касовите бележки, не само от фискална гледна точка, но и от гледна точка на потребителите. Защото касовата бележка е много по-важна за един човек от гледна точка на това, че гарантира неговите права.

На спечелени награди повече се радват жените, но пък повече касови бележки, около 55%, са регистрирали мъжете.

Росен Бъчваров, говорител на НАП
Анализите, които НАП прави показват, че в резултат от кампанията много голяма част от обществото е по-активна в търсенето, в искането и съхраняването на бележката.

9 декември 2016г., полунощ - това е крайният срок за всички, които искат да се возят в нов луксозен автомобил, спечелен в лотарията на НАП. Не се отчайвайте обаче, ако до момента нямате нито една регистрирана бележка - съдбата много често обича да ни изненадва и не е изключено с дребна покупка и регистриране на касовия бон, да се сдобиете с кола.

Лекият автомобил ще бъде изтеглен на 11 декември в предаването "Денят започва с Георги Любенов". Тогава ще бъдат раздадени и последната седмична и месечна награда.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ние сме министри на ГЕРБ и няма да участваме в друг формат на правителство
Ние сме министри на ГЕРБ и няма да участваме в друг формат на правителство
Благотворителна инициатива на деца от Монтана
Благотворителна инициатива на деца от Монтана