Повече от 1 млн. лв. са инвестирани в мерки за енергийна ефективност в Специализираната болница за активно лечение на онкологични заболявания.

Това са собствени средства на лечебното заведение. Това каза зам.-кметът на Столичната община Дончо Барбалов, който посети болницата.

Подменена е дограмата, отоплителната инсталация, ВиК инсталацията, направена е хидроизолация около цялата сграда. В лечебното заведение е доставена и нова апаратура. Управителят на Специализираната болница за активно лечение на онкологични заболявания д-р Борислав Димитров показа обновените новите компютърен томограф и дигитален мамограф. Значителни средства са инвестирани и в закупуването на техника за дозиране и приготвяне на лекарства.

Столичната община подкрепя усилията на болницата за безплатни профилактични прегледи на онкологични заболявания и рак на простата. Изследванията и профилактиката не са кампанийни, а ежедневни.

Тази неделя в Южния парк в рамките на маратона 5kmrun, специалист на болницата ще прави безплатни прегледи с мобилен апарат.