Над 10 000 нарушители в цялата страна при полицейската акция "24 часа контрол на скоростта". Повече от половината случаи на превишена скорост са засечени от камерите, популярни като "триноги".Като резултат от засилените проверки от полицията отчетоха по-малко произшествия на пътя.

За акцията МВР извади на пътя над 150 камери и близо 300 полицаи в цялата страна. Засечените нарушения са с над 2000 повече в сравнение с миналата година. В София и Велико Търново са регистрирани най-много случаи на превишена скорост. А най-малко - в областите Монтана и Ямбол.

Росен Рапчев, началник на отдел "Пътна полиция" в ГДНП: "Целта на операцията наистина беше постигната, което е най-важното - намаляване на пътните инциденти и на участниците в пътното движение, които са пострадали".

Броени дни преди акция "Скорост", камера на магистрала "Люлин" засякла шофьор да се движи с 277 км/ч. Все още не се знае дали друг нарушител е "подобрил" опасния рекорд в рамките на операцията. Установени са обаче 50 водача, които са превишили позволената скорост в населените места с над 50 километра в час.

"Пътна полиция" следи за нарушения на 231 точки в операция "Скорост"

"Пътна полиция" следи за нарушения на 231 точки в операция "Скорост"

Седем шофьори са карали с превишена с повече от 50 км скорост в населено място, съобщиха от националната полиция, която провежда операция "Скорост" в...

Росен Рапчев, началник на отдел "Пътна полиция" в ГДНП: "Ще им се отнеме свидетелствата за управление за три месеца".

Най-често причината за пътни инциденти е високата скорост.

Росен Рапчев, началник на отдел "Пътна полиция" в ГДНП: "Акцент към водачите - да продължават да бъдат внимателни, операцията продължава до края на седмицата. Просто контролът тези 24 часа беше възможно най-засилен от страна на нашите служители".

"Пътна полиция" има амбицията да осигури още камери за по-добър контрол.