НОВИНИ

Над 100 000 автомобила се прибират към столицата

Движението на моторни превозни средства към столицата е интензивно. Очакват се над 100 000 автомобила да влязат в столицата до довечера. Това съобщи началникът на отдел „Пътна полиция“ – СДВР Тенчо Тенев, цитиран от БГНЕС. За София са станали 25 леки ПТП.

bnt avatar logo
от Източник: БГНЕС
17:47, 09.04.2018
Чете се за: 00:52 мин.
У нас
100 000 автомобила прибират столицата

Създадена е организация на движението за прибиращите се към София. Центърът за градска мобилност регулира кръстовищата. На място приоритетно пускаме движението по линията Пловдив-София. На всички входове на София е натоварено към момента, но по-натоварено е в Панчарево, в посока „Младост” в момента. На Владая са пуснати две ленти в посока София. Двупосочно е движението и при свлачището по АМ Люлин. Там също има полицейски екипи, които подпомагат движението, подчерта Тенев. Той добави, че на-вероятно и утре сутринта хората ще се прибират. „Уверяваме всички, че пак ще имаме полицейски екипи на всички входове на София и утре. Доста хора карат в плътни колони и може би най-вероятната причина за всички произшествия, които видяхме днес, е неспазена дистанция и несъобразена скорост. Верижните катастрофи се случват точно поради неспазване на дистанция, добави още Тенчо Тенев.

Вчера от Пътна полиция са хванали шестима водачи на моторни превозни средства, които са шофирали след употреба на алкохол – трима от тях са били с над 1,2 промила алкохол в кръвта.

Натоварено е движението и през граничните пунктове. По пътищата в страната има някои ограничения, заради многото прибиращи се в последния почивен ден автомобили. До 20 ч. днес се ограничава движението на камионите над 12 тона по автомагистралите и най-натоваренитe пътища. Целта е повишаване на безопасността при пътуване и увеличаване на пропускателната способност на инфраструктурата. Необходимо е шофьорите да карат внимателно и със съобразена скорост, спазвайки въведените ограничения, пътната сигнализация и указанията на „Пътна полиция“, която следи и предприема необходимите действия за организацията на трафика.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лионел Меси е назначен за посланик на отговорния туризъм към ООН
Лионел Меси е назначен за посланик на отговорния туризъм към ООН
ОССЕ: Основните права на изборите в Унгария бяха като цяло спазени
ОССЕ: Основните права на изборите в Унгария бяха като цяло спазени