НОВИНИ

Над 100 села в област Добрич са без ток

В област Добрич са затворени всички пътища от републиканската пътна мрежа, с изключение на Добрич - Генерал Тошево - ГКПП Кардам, съобщават от Областното пътно управление.

100 села област добрич без ток
bnt avatar logo
от БНТ
11:20, 06.01.2017
Чете се за: 00:32 мин.
У нас

След 9 часа бяха затворени за движение Добрич - Балчик, както и главният път Дуранкулак - Каварна - Балчик - Златни пясъци.

В областта над 100 са населените места без ток. Най-много селища без електрозахранване има в община Добричка - 63. В Генерал Тошево те са 28, в Тервел и Каварна - по пет, а в Балчик - две.

24 машини на пътноподдържащата фирма почистват републиканската пътна мрежа в областта от 4,30 часа сутринта, посочиха още от ОПУ.

Две дървета са паднали днес в резултат на силния вятър в Добрич. Едното се е стоварило върху два автомобила, паркирани пред блок в квартал "Балик", съобщиха от Община Добрич. 15 машини на снегопочистващата фирма "А.С.А. България" почистват пътищата в областния град.

Поради лошите метеорологични условия в Шабла, Каварна и Балчик бе отменен ритуалът на Йордановден за хвърляне на кръста в морето.

По данни от Метеостанцията към НИМХ при БАН, температурата в Добрич е минус 7 градуса, скоростта на вятъра е 4-6 м/сек, а снежната покривка е 17 см.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Възможни са закъснения на влакове заради лошото време
Възможни са закъснения на влакове заради лошото време
Белгия ще въведе нови  системи за сигурност на железопътните гари
Белгия ще въведе нови системи за сигурност на железопътните гари