НОВИНИ

Над 120 снегопочистващи машини обработват улици и булеварди в София​

Във връзка с валежите от сняг в София са извършени обработки със смеси срещу заледяване във всички 24 райони на Столична община, съобщиха от пресцентъра на общината. Работата е започнала през нощта. На терен над 120 снегопочистващи машини са обработили улици и булеварди, по които се движи градският транспорт, основни улици в районите, опасни и стръмни участъци, както и общинските пътища и Южната дъга на Околовръстен път на София. Продължава работа по някои вътрешно-квартални улици в районите "Красна поляна", "Люлин", "Подуене", "Витоша", "Панчарено" и др.

bnt avatar logo
от БТА
09:35, 25.02.2018
Чете се за: 00:15 мин.
У нас
120 снегопочистващи машини обработват улици булеварди софия​

Екипите на фирмите, ангажирани с дейностите по почистване, извършват и опесъчаване на планинските пътища на Витоша: "Драгалевци - Алеко" и "Бояна - Златни мостове".

Изпълнява се и почистване на прилежащите пространства към спирките на градския транспорт. Към момента градският транспорт се движи навсякъде по обичайните си маршрути. Няма квартали и населени места без електроснабдяване и парно.

От Столична община напомнят на шофьорите да карат с автомобили, оборудвани за движение при зимни условия и да шофират със съобразена скорост.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Марешки: ВОЛЯ не е парцал, за да го размахват за заместване на този или онзи
Марешки: "ВОЛЯ" не е парцал, за да го размахват за заместване на този или онзи
Детски психолози препоръчват карaте срещу агресията при подрастващите
Детски психолози препоръчват карaте срещу агресията при подрастващите