НОВИНИ

Над 1/3 от сигналите към антикорупционната комисия вече са обработени

Повече от 1/3 от подадените сигнали към антикорупционната комисия вече са обработени - това стана ясно от отчета на институцията за направеното от началото на годината. Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобито имущество е разгледала над 200 сигнала, много от които са срещу публични лица.

Мина Петрова
от Мина Петрова
20:34, 14.06.2018
Чете се за: 00:48 мин.
У нас

Антикорупционната комисия е внесла в съда 752 дела за отнемане на незаконно придобито имущество на обща стойност от 3 милиарда лева.В края на миналата година е започнала и проверка на имотното състояние на осъдения окончателно в България, Италия и Румъния Евелин Банев-Брендо.

Пламен Георгиев, председател на КПКОНПИ: "Има запори на негова бивша съпруга и на нейната сестра. Вече имаме и отнемане на имуществo, внесен е и иск срещу тези лица. Срещу едното лице искът е на стойност 6 милиона и имаме и още един иск, който е за 22 милиона.

Разгледани са и два сигнала срещу депутата от ДПС Делян Пеевски. Проверките, обаче, са прекратени, защото не са открити несъответствия. От НАП са проверили доходите и разходите на Пеевски за период от 14 години, но отново всичко е било изрядно.

Пламен Георгиев, председател на КПКОНПИ: "Като дръпнем чертата, се оказва, че или господин Делян Славчев Пеевски е един от най-проверяваните и най-чисти хора в тази държава, или има много добри адвокати и много добри счетоводители. Ние работим с документи и доказателства. Документи и доказателства - никакви. Този човек сигурно е един от най-големите данъкоплатци в тази държава."

Сред другите проверени лица са Волен Сидеров, Петър Москов, Румен Овчаров и Цветан Цветанов,при тях също не са открити несъответствия между доходите и имуществото им. Все още се проверяват сигналите срещу бившата кметица на район "Младост" Десислава Иванчева.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Турнир по бокс в затвора: С ръкавица срещу наркотиците и агресията
Турнир по бокс в затвора: "С ръкавица срещу наркотиците и агресията"
Прокуратурата разкри нарушения в Агенция Медицински одит
Прокуратурата разкри нарушения в Агенция "Медицински одит"