НОВИНИ

Над 140 събития в Нощ/Пловдив 2016

С над 140 събития на 70 различни места започва тазгодишното 12-ото поред издание на „Нощ“ в Пловдив. Фестивалът ще се проведе на 23-ти и 24-ти септември. През двете вечери отворени за посетители ще бъдат музеи, галерии, читалища и клубове. Интересни събития ще има на открито. Какво са подготвили тази година организаторите, вижте.

bnt avatar logo
от Антоанета Чакандракова
14:00, 19.09.2016
Чете се за: 00:29 мин.
У нас

"Запази уикенда за Пловдив" е тазгодишният слоган на 12-ата „Нощ“. Редица новости очакват посетителите на фестивала. Регионалните музеи ще бъдат отворени и през двете вечери, като втората ще има специална програма. Нов акцент е и форматът „Отворени изкуства“, в който се включват музика, кино и модерни технологии.

Виктор Янков - фестивален директор на „Нощ“
"За първи път български фестивал се включва в международна компания като „Shakespeare Leaves“. По случай 400 години от смъртта на Шекспир ще направим премиерна за България прожекция на Хамлет."

Интересът към културните събития в Пловдив е огромен. Дни преди фестивала, в града трудно могат да се намерят места за нощувки.

Амелия Гешева – заместник-кмет на Пловдив
"Това е пътят, по който превръщаме Пловдив в най-добрата туристическа дестинация."

За улеснение на посетителите е създадено мобилно приложение на „Нощ“-та, което ще ви помага да не закъснеете за събитие.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Таксиметровите водачи ще преиздават удостоверенията си без да полагат изпит
Таксиметровите водачи ще преиздават удостоверенията си без да полагат изпит
Правителството решава за Белене до дни
Правителството решава за "Белене" до дни