НОВИНИ

Над 150 000 лв. са откраднати при банковия обир в "Люлин"

Според прессъобщение на банката сумата е по-голяма - около 170 хиляди. Полицията издирва 4-ма извършители на грабежа. Разследването е под ръководството на Софийската градска прокуратура.

bnt avatar logo
от Пенка Ангелова
18:29, 06.01.2016
Чете се за: 01:00 мин.
У нас

3-ма с пистолети влизат в банковия клон минути преди 18,30 ч. Един от бандата остава в кола отвън. Нападателите са били с черни маски и черни дрехи без отличителни знаци.

Павел Панов - говорител на СГП: "Тримата извършители са били въоръжени, като единият е носел спрей, с който е напръскал охранителя на банковия клон. По това време вътре имало още две други служителки, но не е имало клиенти. След това се насочват към фронт офиса на банката, откъдето взимат чувалите, в които са се намирали над 150 хиляди лева".

Банкнотите са били приготвени за извозване в края на работния ден. Нападателите товарят чувалите, качват се в колата, където чака четвъртият съучастник и се отправят навътре в квартала. Цялата операция им отнема около 2 минути. За момента разследващите не се ангажират с коментар дали почеркът е познат от други грабежи и дали насочва към известна на полицията банда.

Павел Панов - говорител на СГП: "Очевидно това престъпление е добре обмислено и не е някакъв спонтанен акт, но разследването тепърва предстои да каже".

Засега няма данни бандата да е получила съдействие и информация от служител в банковия клон.

Павел Панов - говорител на СГП: "Към момента се работи по всички възможни версии, но не са събрани доказателства за това да има участие на вътрешен човек при това престъпление. - Има ли намерени веществени доказателства? - Иззети са записите от охранителните камери, като са назначени видеотехнически експертизи, но за да не се попречи на разследването, не е удачно на този етап да се изнасят повече данни по този случай".

В прессъобщение на Уникредит Булбанк се твърди, че откраднатата сума е около 170 хиляди лева. Оттам допълват, че професионален екип от банката работи заедно с полицията за разкриване на престъплението. От банката уверяват, че клиентите им няма да понесат финансова загуба и че още днес клонът е отворил и работи нормално.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Турция започна процесът срещу Фетхуллах Гюлен за опит за преврат
В Турция започна процесът срещу Фетхуллах Гюлен за опит за преврат
Американците разделени за предложенията на Обама
Американците разделени за предложенията на Обама