НОВИНИ

​Над 150 души и 120 машини работят по АМ "Струма" между Благоевград и Крупник

Над 150 души и около 120 машини работят по трасето на автомагистрала "Струма" в участъка между Благоевград и Крупник, съобщават от Агенцията "Пътна инфраструктура".

bnt avatar logo
от БТА
14:11, 11.11.2017
Чете се за: 00:44 мин.
У нас
​над 150 души 120 машини работят струма благоевград крупник

Строителството на лот 3.1 започна преди два месеца и на обекта се работи интензивно. В началото на обекта - до Благоевград, е извършено разчистване на площадката, изпълняват се изкопни и насипни дейности, изграждат се водостоци, селскостопански пътища.

В момента се работи и по прокарването на над 9 км временни пътища за достъп до обекта, обходни маршрути, пътища за доставка на основни строителни материали. Подготвят се и площадките за големите съоръжения по дължината на трасето в първия участък.

Общата дължина на лот 3.1 от АМ "Струма" е 12,6 км. В участъка между Благоевград и Крупник ще бъдат изградени 2 пътни възела и 20 големи съоръжения - мостове над реки, подлези и надлези. Очаква се обектът да е завършен през есента на 2019 г.

;

През тази седмица ЕК одобри проекта за изграждане на 40 км от АМ "Струма" в участъците Благоевград-Крупник, Кресна-Сандански и тунела "Железница". Общата стойност на отпуснатите средства от Кохезионния фонд на ЕС е 628 млн. лв. Националното съфинансиране е 111 млн. лв., посочват от АПИ.

Строителството на лот 3.1 Благоевград-Крупник започна на 31 август 2017 г. През септември миналата година започна изграждането на лот 3.3 Кресна-Сандански и напредъкът на обекта е около 50 процента. В момента се осъществяват обществените поръчки за изграждането на тунела "Железница", с прогнозна стойност 250 млн. лв.

Срокът за подаване на офертите е до 17.30 ч. на 27 ноември тази година. Те ще бъдат отворени в 14.00 ч. на 28 ноември. Участъкът е разделен на три лота, а срокът за изпълнението им е три години.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Барселона протестира срещу задържането на каталунските лидери
Барселона протестира срещу задържането на каталунските лидери
Използват ли руските олигарси вложените си пари на Запад за политическо влияние?
Използват ли руските олигарси вложените си пари на Запад за политическо влияние?