Над 150 души и около 120 машини работят по трасето на автомагистрала "Струма" в участъка между Благоевград и Крупник, съобщават от Агенцията "Пътна инфраструктура".

Благоевград Крупник, Симитли

Строителството на лот 3.1 започна преди два месеца и на обекта се работи интензивно. В началото на обекта - до Благоевград, е извършено разчистване на площадката, изпълняват се изкопни и насипни дейности, изграждат се водостоци, селскостопански пътища.

В момента се работи и по прокарването на над 9 км временни пътища за достъп до обекта, обходни маршрути, пътища за доставка на основни строителни материали. Подготвят се и площадките за големите съоръжения по дължината на трасето в първия участък.

Общата дължина на лот 3.1 от АМ "Струма" е 12,6 км. В участъка между Благоевград и Крупник ще бъдат изградени 2 пътни възела и 20 големи съоръжения - мостове над реки, подлези и надлези. Очаква се обектът да е завършен през есента на 2019 г.

Завършват АМ "Струма" в средата на 2023 година

Завършват АМ "Струма" в средата на 2023 година

В средата на 2023-та година магистрала "Струма" ще бъде напълно завършена - за това дадоха днес гаранция министрите на транспорта и на регионалното ра...

През тази седмица ЕК одобри проекта за изграждане на 40 км от АМ "Струма" в участъците Благоевград-Крупник, Кресна-Сандански и тунела "Железница". Общата стойност на отпуснатите средства от Кохезионния фонд на ЕС е 628 млн. лв. Националното съфинансиране е 111 млн. лв., посочват от АПИ.

Строителството на лот 3.1 Благоевград-Крупник започна на 31 август 2017 г. През септември миналата година започна изграждането на лот 3.3 Кресна-Сандански и напредъкът на обекта е около 50 процента. В момента се осъществяват обществените поръчки за изграждането на тунела "Железница", с прогнозна стойност 250 млн. лв.

Срокът за подаване на офертите е до 17.30 ч. на 27 ноември тази година. Те ще бъдат отворени в 14.00 ч. на 28 ноември. Участъкът е разделен на три лота, а срокът за изпълнението им е три години.

ЕК отпусна 739 млн. лева за изграждането на АМ „Струма“

ЕК отпусна 739 млн. лева за изграждането на АМ „Струма“

Европейската комисия одобри проекта за изграждане на 40 км. от автомагистрала „Струма“ в участъците Благоевград - Крупник, Кресна - Сандански и тунел...