НОВИНИ

Над 150 мигранти изчезнаха в Средиземно море

Италианските депутати гласуваха повишаване на глобите за благотворителните организации, които спасяват мигранти и акостират в италиански пристанища. Глобите вече ще достигат до един милион евро. На фона на тази новина, Агенцията на ООН за бежанците потвърди, че във водите на Средиземно море са изчезнали повече от 100 мигранти.

Ива Стойкова
от Ива Стойкова
07:12, 26.07.2019
Чете се за: 00:23 мин.
По света

Над 150 мигранти може би са загинали, след като дървената им лодка се преобръща. Трагедията се разиграва до брега на либийския град Хомс, на около 100 км от столицата Триполи. На лодката е имало около 250 души, включително жени и деца, а бреговата охрана успява да спаси едва половината от тях. Някои от оцелелите обвиняват Международната организация по миграцията.

Сабах Юсеф, суданка: Загубих седемгодишното си дете заради организацията, защото те не ни помагат, те не помагат на мигрантите! Изритаха ни и казаха на мен и децата да си вървим. Но защо?

Спасените мигранти са настанени временно в град Хомс. В Либия се оказват десетки мигранти и бежанци, които се опитват да достигнат европейския бряг, често с опасни и непригодни лодки.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
САЩ възобновяват смъртното наказание на федерално равнище
САЩ възобновяват смъртното наказание на федерално равнище
ЕЦБ обявява резултатите за стабилността на банките у нас
ЕЦБ обявява резултатите за стабилността на банките у нас