Над 1500 души от колоната мигранти от Централна Америка, придвижваща се в Мексико, пристигнаха в град Тихуана, на границата със САЩ, съобщи Франс прес.

© БТА

Двайсет и два автобуса, всеки превозващ по петдесетина мигранти, пристигна сутринта местно време в Тихуана, където вече се намират около 800 други централноамерикански мигранти, дошли на малки групи от неделя.

Над 3000 други мигранти продължаваха да се придвижват днес с автобуси към Тихуана, където се очаква да пристигнат по-късно днес. Всички те са част от кервана, съставен основно от хондурасци, бягащи от бедността и насилието в родината си. Керванът потегли на 13 октомври от град Сан Педро Сула и измина 4300 км, за да стигне до Тихуана.

Мигрантите са решени да влязат в САЩ, въпреки заплахите на президента Доналд Тръмп, който обеща да им попречи да проникнат на американска територия и разположи за тази цел близо 4800 военни по границата.

САЩ спират мигранти по границата с Мексико с армия

САЩ спират мигранти по границата с Мексико с армия

Американският президент Доналд Тръмп обяви, че ще прекрати конституционното право на гражданство за бебета, родени в Съединените щати, с родители, кои...