НОВИНИ

Над 1500 кандидат-студенти на изпит по български език и литература в СУ

С изпит по български език и литература продължава втората кандидатстудентска сесия на Софийския университет "Св. Климент Охридски" за учебната 2018/2019 година. В 9.00 часа днес в аудитория 224 в Ректората на СУ беше дадено начало на конкурсния изпит по български език и литература. Кандидатите, заявили желание за явяване на изпита, са 1581, съобщи пресцентърът на висшето училище.

bnt avatar logo
от БТА
10:09, 03.06.2018
Чете се за: 00:54 мин.
Още
1500 кандидат студенти изпит български език литература

Кандидат-студенти са изтеглили на изпита тестови вариант номер 2 и темата на есето "По-добре да те мразят за това, което си, отколкото да те обичат за това, което не си" /Андре Жид/.

Заместник-ректорът на Софийския университет проф. Ренета Божанкова е приветствала с "Добре дошли" кандидат-студентите и е изразила увереността си в добрата им подготовка. Тя им е пожелала успех и да работят спокойно и съсредоточено, за да представят своите знания.

Деканът на Факултета по славянски филологии на СУ доц. Бойко Пенчев също е пожелал успех на кандидатите и ги е призовал да вярват в себе си. Той ги е уверил, че задачите от теста и есето са направени така, че да могат да разгърнат своите възможности и им е пожелал наесен да бъдат студенти в избраните от тях специалности.
Председател на изпитната комисия е проф. Йовка Тишева.

С успешно издържан изпит по български език и литература кандидат-студентите могат да изберат следните специалности в СУ: Философия" /на български език/, "Философия" /на английски език/, "Психология", "Социология", "Културология", "Публична администрация", "Библиотечно-информационни науки", "Публични информационни системи", "Комуникационен мениджмънт", "Педагогика", "Социални дейности", "Неформално образование", "Славянска филология", "Българска филология", "Балканистика", "Румънска филология", "Арменистика и кавказология", "Предучилищна и начална училищна педагогика", "Социална педагогика", "Специална педагогика", "Логопедия", "Физическо възпитание и спорт".

С изпит по български език и литература и с изпит по история на България бъдещите студенти могат да учат в специалността "Право". С изпит по български език и литература и с изпит по английски, френски, немски или испански език може да се кандидатства за специалността "Европеистика", а с изпит по български език и литература и с изпит по английски, френски, немски, испански, италиански или руски език - в специалността "Регионално развитие и политика".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Протестна акция в Ню Йорк срещу огнестрелните оръжия
​Протестна акция в Ню Йорк срещу огнестрелните оръжия
За първи път в Казанлък: Международен конкурс събра най-добрите лютиери в света
За първи път в Казанлък: Международен конкурс събра най-добрите лютиери в света