НОВИНИ

Над 1500 училища ще бъдат обновени с европейски средства

Училищата ще бъдат обновени по линия на оперативните програми "Регионално развитие" и "Региони в растеж". Това съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова на церемония в Министерството по подписването на договора за реконструкция и модернизация на Националното училище по изкуства "Добри Христов"- Варна. Договорът беше подписан от заместник-министър Деница Николова - ръководител на Управляващия орган на ОПРР, и министъра на културата Вежди Рашидов.

bnt avatar logo
от БТА
13:09, 11.04.2016
Чете се за: 00:22 мин.
Още
1500 училища бъдат обновени европейски средства

С подписването на първия договор по програмата се дава нейният официален старт, отбеляза министър Павлова. Тя допълни, че проектът, който е на стойност над 3,6 млн. лева, е бил предаден и оценен предсрочно.

Министърът посочи, че по новата програма вече ще се правят цялостни ремонти на училища, а не само външни. Освен това се предвижда и доставка на оборудване за учебните помещения.

В случая предстои да бъдат купени музикални инструменти. Министърът уточни, че по новата програма ще бъдат инвестирани 390 млн. лева за образователна инфраструктура. Министър Рашидов информира, че на 20 април ще бъде открито "Ларгото" в столицата, чийто проект е финансиран по ОПРР, и допълни, че ще направи предложение в МС да се осъществи подобен проект и за Варна.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
България ще изпрати още 300 военни по южната ни граница
България ще изпрати още 300 военни по южната ни граница
Фалшив сигнал за бомба опразни Съдебната палата в Пловдив
Фалшив сигнал за бомба опразни Съдебната палата в Пловдив