НОВИНИ

Над 1600 първокурсници в Русенския университет

Над 1600 първокурсници ще учат в Русенския университет през новата академична година. От тях трима студенти са пълни отличници, а 75 са приети с отличен успех. Тази година в учебното заведение няма нови специалности.

bnt avatar logo
от Ива Колева
12:45, 12.09.2016
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

Радостина Пейчева от Тутракан е един от тримата пълни отличници тази година в Русенския университет. Тя ще учи „Педагогика“ и вече е избрала своя професионален път.

Радостина Пейчева
„Първо, това е моята детска мечта, и второ, мисля, че ще бъда най-ползотворна като учител.“

За Деница Мутафова пътят също е ясен. Правото е нейният избор. Иска да е адвокат, защото смята, че професията е престижна и може да е полезна на хората. Затова има и изисквания към преподавателите в Русенския университет.

Деница Мутафова
„Такива, които си вършат отговорно задълженията и които могат да осъществят подход и да ми осигурят знанията, които са ми нужни за по-нататък.“

За поредна година има незапълнени бройки за инженерните специалности, за математика и информатика. Най-търсени са педагогическите специалности и тези във факултетите „Обществено здраве и здравни грижи“ и „Компютърни науки“. 26 са студентите с българско потекло от Сърбия, Молдова и Украйна.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Започват номинациите за годишните награди Валя Крушкина - журналистика за хора
Започват номинациите за годишните награди "Валя Крушкина - журналистика за хора"
Мъж от с. Братаница е задържан за убийство
Мъж от с. Братаница е задържан за убийство