НОВИНИ

Над 2 милиона лева събра кампанията "Българската Коледа"

Над 2 милиона лева е достигнала набраната сума от кампанията "Българската Коледа". Събраните средства ще бъдат дарени за деца с тежки хронични заболявания. Тези, които страдат цял живот и имат нужда от прецизна диагностика, съвременно лечение и рехабилитация. Традиционният благотворителен спектакъл беше снощи в Народния театър "Иван Вазов". На него присъстваха президентът Росен Плевнелиев и патриарх Неофит.

Благой Цицелков
от Благой Цицелков
11:34, 26.12.2016
Чете се за: 00:52 мин.
У нас

Тази приказка пишем заедно. С посланието, че когато сме единомислени можем да излекуваме всяка болка, четиринайстото издание на "Българската Коледа" за пореден път събра на една сцена десетки изпълнители и популярни лица.

Николина Чакардъкова, народна певица: Лошото никога не пита, кога да дойде, то идва неканено, неочаквано. Когато се случват такива неща, ние трябва да бъдем много обединени.
Лидия Ганева, представител на България в Детската Евровизия 2016: На мен ми е много тъжно за тези деца и вярвам в чудеса, вярвам че тези деца, които имат нужда от помощ, те ще получат тази помощ от нас и не само от нас, сега ние ще помогнем на всички деца.
Никола Ибришимов, спортен коментатор в БНТ: Покойната ми баба всяка година пускаше SMS-и за децата, осъзнавам, че това е начин по който може да бъде финансирано лечението на тези деца.
Крисия Тодорова, представител на България в Детската Евровизия 2014: БНТ: Всички ние, заедно можем ли да променим лошото, да го изчистим? - Дори да е малко, да ние можем. Вярвам в това и имам надежда, обичам тези деца.
Юлия Стефанова, водещ на "Денят започва" в БНТ: Работата ми срещна с изключително много хора, които нямат друга надежда, освен тази с която ние можем по някакъв начин да допринесем. Макар и с малка крачка, тя е изключително голяма за тях.

И тази Коледа, малките крачки създадоха един голям общ път. Път по, който стъпваме съпричастни към болката на другия. Кампанията продължава през цялата година!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нормален трафик в област Благоевград
Нормален трафик в област Благоевград
В рибата и мидите у нас няма токсини над нормата
В рибата и мидите у нас няма токсини над нормата