НОВИНИ

Над 20 организирани автобуса пристигнаха за ден в Кърджали

Повече от 20 организирани автобуса от Турция пристигнаха само днес в Кърджали. Организацията по превозването е поета от изселнически организации и специално назначени координатори. Безплатното пътуване става само срещу представяне на български задграничен паспорт или лична карта, съобщиха завръщащите са за изборите изселници.

bnt avatar logo
от БНТ
20:33, 22.03.2017
Чете се за: 00:36 мин.
Избори 2017

Автобусите с пристигащи гласоподаватели се оказаха едно от най-трудно откриваемите неща в Кърджали. Повечето от тях преминават транзитно през града и по предварително изготвен списък разтоварват избирателите по родните им села. Автогарата остана пуста през целия ден, едва надвечер на нея започнаха да спират извънредните автобуси. Повечето от пристигналите избиратели се криеха от камерите или казваха, че идват от други градове на България. Няколко обаче бяха по-разговорливи.

- Идваме за изборите, решил съм за кого ще гласувам, организираха ни от Турция.
- Организираха ни в Турция, качиха ни безплатно, ще ни връщат безплатно. В Одрин ни дадоха обяд, раздадоха брошури, Химикалки, много хубаво беше. Обещаха да ни връщат безплатно. Ще остана 15 дни в Кърджали на техни разноски.

Никой не се ангажира с официална информация колко гласоподаватели са пристигнали от Турция през последните дни в Кърджали. Очакванията обаче са масово те да започнат да пристигат през следващите три дни, защото, според вече дошлите в района голяма част от работещите в Турция български граждани ще бъдат пуснати в отпуск заради изборите у нас.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Няма да разреждат трихлореатана в „Полимери“, подготвят прехвърлянето
Няма да разреждат трихлореатана в „Полимери“, подготвят прехвърлянето
Деца от Варна научиха как да пестят вода
Деца от Варна научиха как да пестят вода