Общо 39 души са спасени, а трима са загинали, след като ферибот потъна заради лошото време край индонезийския остров Сулавеси, информира Асошиейтед прес.

Спасителите продължават да се борят с лошите метеорологични условия и високите вълни, за да открият останалите пътници.

Фериботът потеглил в събота сутринта от югоизточния ръкав на Сулавеси през залива Боне към южния ръкав на острова, когато се разразила морската буря.

На борда му са се намирали 110 пътници и 12 души екипаж. Корабът бил погълнат вчера следобед от вълни, високи над три метра, уточни ръководителят на спасителната акция Роки Азикин в Макасар, столицата на провинция Южен Сулавес. Сред пътниците има 14 деца, допълни той.

Шест спасителни лодки и кораби са изпратени, след като е получен сигналът за помощ.

По-рано тази сутрин рибари са открили четирима души, включително жена и дете, със спасителни жилетки.

Говорителят на транспортното министерство Джулиъс Барата допълни, че още 35 оцелели и трима мъртви са били открити по-късно.

Инцидентите с фериботи в Индонезия са отнели живота на стотици хора през последните години. Корабите често са претъпкани, а разпоредбите за сигурност почти не се спазват. Страна се простира на над 17 000 острова с население 250 милиона души. Пътуването с кораби е популярен и сравнително евтин начин за придвижване.