НОВИНИ

Над 200 арестувани и десетки ранени при сблъсъци в Тунис

Над 200 души са били арестувани и десетки са получили наранявания при сблъсъци в няколко района на Тунис, съобщи вътрешното министерство на страната след втората нощ на протести срещу мерките на строги икономии от страна на властите. Говорителят на тунизийското МВР Халифа Чибани каза пред местно радио, че 49 полицаи са били ранени при сблъсъци в страната и че 206 „размирници“ са били арестувани.

bnt avatar logo
от БГНЕС
10:35, 10.01.2018
Чете се за: 00:26 мин.
По света
200 арестувани десетки ранени сблъсъци тунис

Има нанесени щети на недвижима собственост, включително магазин в предградията на столицата е бил ограбен.

Полицейски и армейски сили бяха разположени в няколко града, включително Тебурба, който е на 30 км. западно от Тунис, където стотици млади хора излязоха на улиците след погребението на мъж, който загина при безредиците в понеделник през нощта. От полицията твърдят, че не техни служители са го убили. Все още не са обявени резултатите от аутопсията.

За безредици беше съобщено и в град Гафса, в Казерин в централната част на страната и в Сиди Бузид, откъдето през 2011 г. започнаха протестите, поставили началото на Арабската пролет.

От няколко дни в Тунис има протести, след като активисти и политици отхвърлиха повишаването на ДДС и социалните вноски, което влезе в сила от началото на годината.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лоши са условията за туризъм в планините, предупреждават от ПСС
Лоши са условията за туризъм в планините, предупреждават от ПСС
Печки на твърдо гориво замърсяват въздуха във Варна
Печки на твърдо гориво замърсяват въздуха във Варна