Над 200 милиона лева е инвестиционната програма на Община Варна за следващите няколко години. Те ще бъдат вложени в подобряване на инфраструктурата в града. Това съобщи кметът на Варна Иван Портинх, който инспектира изграждането на второто платно от улица „Мара Тасева“ в квартал „Аспарухово“.

Варна

Общата стойност на ремонта е 6 милиона и 300 хиляди лева. След приключването му улица Мара Тасева ще има две платна и ще стане булевард.

Иван Портних, кмет на община Варна: "Което значително ще облекчи трафика в района, особено и през летния период от една страна, от друга – това са инвестиции в перспектива, защото градът се разраства в южна посока."

В момента се подновява подземната инфраструктура. Предстои изграждането на кръгово движение, пешеходна пасарелка, както и пълен ремонт на булевардите „Народни Будители“ и „1 май“. До седмица на територията на Варна започват няколко проекта, които ще подобрят инфраструктурата в града. Един от тях е ремонтът на булевард „Васил Левски“, където трябва да бъдат отчуждени над 200 имота.

Иван Портних, кмет на община Варна: "Тук е мястото да отправя лека критика към проектантите. Общо взето се сблъскваме с тежки проектантски пропуски, които забавят в голяма част стартирането на самите строителни дейности."

Иван Портних подчерта, че при констатиране на сериозни грешки на проектантите, общината ще завежда имуществени искове към тях.