НОВИНИ

​Над 200 сигнала за паднали клони след снега в София

Над 200 са получените сигнали за паднали клони в аварийно-спасителното звено към Столичната община от началото на снеговалежа вчера. За щастие, няма пострадали, но десетки автомобили са със сериозни щети. Сигналите за клони, паднали върху автомобили са над 10, а в социалните мрежи снимките на коли, затрупани от клони са най-разпространяваните и коментирани за деня.

Карина Караньотова
от Карина Караньотова
17:55, 28.11.2017
Чете се за: 00:54 мин.
У нас

Цяла нощ аварийните екипи на Столичната община реагират на сигнали за падали клони и дървета, като до момента са отстранени около половината от проблемите. Един от получените сигнали е за ул. "Владайска", където огромни клони премазаха два автомобила.

Красимир Димитров, директор на дирекция „Аварийна помощ и превенция" към Столична община: С приоритет са тези, където минава масовия градски транспорт и там, където има като този пострадали автомобили.

В социалните мрежи през целия ден се коментираха и разпространяваха десетки снимки на премазани автомобили. Подобни гледки можеха да се видят из целия град. Най-голямата превенция от подобни инциденти си остава застраховката.

От аварийното спасително звено към Столичната община издават специални протоколи, с които удостоверяват щетите по колите.

Красимир Димитров, директор на дирекция „Аварийна помощ и превенция" към Столична община: Издаваме снимков материал с писмо до застрахователите, за да може хората да си получат обезщетенията.

Друга мярка срещу подобни неприятни инциденти е навременото подаване на сигнали за опасни дървета и превантивното премахване на вече изсъхналите клони.

Красимир Димитров, директор на дирекция „Аварийна помощ и превенция" към Столична община: Тази година само нашата дирекция е отстранила над 560 опасни дървета на територията на София.

Заради паднали клони до средата на деня беше блокирано кръстовището на ул. "Драговица" и ул. "Гълъбец". Паднали части от дървета имаше и в квартал "Мусагеница" в близост до детска площадка. Снимки на наши зрители получихме и кв. "Красно село", както и от кръстовището на "Гоце Делчев" и "Костенски водопад", където автомобилите също осъмнаха затрупани от паднали клони.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ремонтират Концертната зала и Кукления театър в Пловдив с държавни пари
Ремонтират Концертната зала и Кукления театър в Пловдив с държавни пари
Богатите общини у нас стават все по-богати, а бедните все по-бедни
Богатите общини у нас стават все по-богати, а бедните все по-бедни