НОВИНИ

Над 3 500 зрелостници са се явили на втората матура

Общо 3715 зрелостници са положили днес втората задължителна матура по предмет по избор от сесията за август-септември, съобщиха от пресцентъра на Министерството на образованието и науката. Заявленията са подали 4826 младежи. Най-много са се явили на изпита по география - 1409, и по биология - 1367. Не е имало желаещи за зрелостен изпит по френски и по италиански език.

500 зрелостници явили втората матура
bnt avatar logo
от БНТ
22:11, 29.08.2017
Чете се за: 00:29 мин.
Още

Днес беше изтеглен вариант I от журналистката на вестник "АзБуки" Зина Соколова. Изпитът е разделен на модули. По четири от предметите модулите са два - по математика, по физика и астрономия, по биология и здравно образование и по химия и опазване на околната среда. По всички останали модулите са три.

Изпитът започна в 8.00 ч. и продължи четири астрономически часа, а за зрелостниците със СОП - 6 астрономически часа. Анулирани са седем писмени работи в цялата страна - по две в Пловдив и в Пазарджик и по една в Казанлък, Търговище и Петрич. Част от тях са заради опити за преписване от традиционни "пищови" или втори мобилен телефон.

Тестовете по всички предмети и ключ с верните отговори са качени на сайта на Министерството на образованието и науката. Резултатите от държавните зрелостни изпити за сесията за август-септември ще бъдат обявени до 11 септември 2017 г.

Утре ще се проведе държавният зрелостен изпит по желание, за който заявление са подали 11 младежи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пореден побой в Галиче
Пореден побой в Галиче
Започват обработки срещу кърлежи и гризачи в зелени площи в столицата
Започват обработки срещу кърлежи и гризачи в зелени площи в столицата