НОВИНИ

Над 3 тона акцизни стоки без бандерол иззеха при спецакция в Лясковец

Трима мъже са преливали течност с мирис на спирт от бидони в микробус, съобщиха от МВР.

тона акцизни стоки без бандерол иззеха спецакция лясковец
bnt avatar logo
от БНТ
13:40, 07.10.2019
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Над 3 тона акцизни стоки без бандерол иззеха служители на полицейското управление в Горна Оряховица при акция за противодействие разпространението на акцизни стоки без бандерол.

В петък проверка е извършена в помещение в търговски комплекс в града, с управител 51-годишен криминално проявен и осъждан мъж от Лясковец. Там, освен управителя полицейските служители заварили още двама мъже – 53-годишен пловдивчанин и 45-годишен от Лясковец, известен на полицията и осъждан.

Тримата с електрическа помпа преливали течност с мирис на спирт от бидони в микробус, управляван от пловдивчанина. При последвалите претърсвания, в помещението са намерени и иззети общо 3000 литра от течността, с чистота 95,6 %. Тримата са задържани за срок до 24 часа по ЗМВР. По случая е започнато досъдебно производство. В рамките на проведената операция е извършена проверка и в помещения на стопански двор в с. Драгижево, собственост на 48-годишен мъж от Лясковец.

Там полицейските служители намерили и иззели още 180 литра течност, с мирис на ракия, без документи за платен акциз. Образувано е досъдебно производство.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
3-годишна условна присъда за бившия управител на „Фонд научни изследвания”
3-годишна условна присъда за бившия управител на „Фонд научни изследвания”
Двама американци и британец с Нобел за медицина
Двама американци и британец с Нобел за медицина