НОВИНИ

Над 3,2 млн. лв. ще струва ремонтът на тунел „Кривия“ през Кресненското дефиле

Започват проучвателно-проектантските работи за ремонта на тунел "Кривия" при 388-ми километър на Е-79 София - Кулата в Кресненското дефиле. Общата дължина на съоръжението е 343 м. Планираните дейности се финансират от бюджета на Агенция "Пътна инфраструктура". Срокът за изпълнение на проучвателните работи е 120 дни, а на ремонта - 300 дни, съобщиха от пресцентъра на агенцията.

bnt avatar logo
от БТА
13:38, 10.04.2018
Чете се за: 00:20 мин.
У нас
млн струва ремонтът тунел кривия кресненското дефиле

По повод стартиралите проучвателно-проектантски работи днес до 17 часа, както и в предстоящите работни дни до 16 април - от 9 до 17 часа, движението по път Е-79 в района на тунела ще се осъществява в една лента. Необходимо е шофьорите да карат внимателно и със съобразена скорост, спазвайки пътната сигнализация и указанията на сигналистите.

В събота и неделя няма да има проучвателни дейности, за да не се затруднява трафикът. Предвидено е извършване на геотехническо обследване на съоръжението, изготвяне на технически проект и основен ремонт на тунела. Той включва нова отводнителна система, хидроизолация, нова светофарна уредба и енергоефективно осветление и други системи, повишаващи безопасността на движение.

;
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Социалният министър Бисер Петков: Няма да се отнемат инвалидни пенсии
Социалният министър Бисер Петков: Няма да се отнемат инвалидни пенсии
Финалната четворка на Балканска лига e в Самоков този уикенд
Финалната четворка на Балканска лига e в Самоков този уикенд