НОВИНИ

Над 4 тона книги събра кампанията на БНТ "Прозорец към родината"

Кампанията на БНТ "Прозорец към родината" ще помага на българчетата в чужбина да пазят жив българския език с над 4 тона събрани книги, учебници и помагала. Събирането им приключи преди броени дни, а броенето им все още продължава. И макар все още да няма точен брой заглавия, организаторите смятат, че това е една от най-успешните кампании на БНТ. Пътят на книгите към училищата в Европа започва на 2-ри октомври.

Цанка Николова
от Цанка Николова
06:54, 27.09.2017
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

По-малко от месец след началото на учебната година всички дарени книги, учебници и помагала ще отпътуват към българските училища в 15 европейски държави.Те са предназначени за ученици от първи до седми клас.

Мария Чолакова, отдел "Маркетинг", БНТ: Смело мога да кажа, че това е една от най-успешните кампании на БНТ. Ние очаквахме може би 4 пъти по-малко книги и пособия да съберем. Включиха се страшно много училища и институции, частни лица.

Организаторите казват, че дарените книги са предимно нови или много запазени. Това показва и високата отговорност на хората към целите на кампанията.

Мария Чолакова, отдел "Маркетинг", БНТ: Това е обществената мисия на БНТ. Ние затова работим. Не е ли това смисълът - да запазим българщината по целия свят. Много се радвам, че хората така припознаха тази кампания.

След хилядите събрани книги досега, на първи ноември - Денят на народните будители кампанията ще продължи. Сред целите на втория етап от "Прозорец към родината" е да стимулира творчеството сред децата и този път ще обхване и държави извън Европа.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Жените в Саудитска Арабия вече имат право да шофират
Жените в Саудитска Арабия вече имат право да шофират
България с едно място напред в класацията на най-конкурентните икономики
България с едно място напред в класацията на най-конкурентните икономики