НОВИНИ

​Над 5 милиона туристи са посетили България през първите 7 месеца на 2018 г.

Над 5 милиона туристи са посетили страната ни за първите 7 месеца на годината. Това е ръст с близо 7% спрямо миналата година, каза в Бургас министърът на туризма Николина Ангелкова.

bnt avatar logo
от Веселин Григоров
22:15, 11.09.2018
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

Съвместните проверки на представители на министерството на туризма и НАП през изминалите месеци дадоха резултат, каза министър Ангелкова. Инспекторите са констатирали редица нарушения както по плажните ивици, така и в курортните комплекси, съставени са актове и нарушителите ще платят солени глоби. Сред най-големите нарушители са обекти и плажове в курортните комплекси „Елените" и „Слънчев бряг". Проверките по пясъчните ивици ще продължат до края на септември.

Николина Ангелкова- министър на туризма: От 1 октомври стартираме прекратяването на 6 договора, които в момента са на 6 плажа, отдадени на концесия или под наем. Единият е „Елените-1", съответно „Бяла-централен", „Равда", „Градина" в Созопол, „Сл. Бряг - централен", „Шкорпиловци", „Обзор-юг".

В повечето случаи нарушенията са свързани с липсата на спасители и медицински пункт, както и превишаване на търговските площи на пясъка, извън одобрената схема от министерството. Наложени са глоби в размер на 450 хил. лева.

Ще бъдат направени промени в Закона за устройство на Черноморското крайбрежие, които да регламентират всички дейности както по плажните ивици, така и в курортните селища и комплекси, подчерта министър Ангелкова.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Дреха на света Петка е изложена за поклонение в русенския храм Света Троица
Дреха на света Петка е изложена за поклонение в русенския храм "Света Троица"
В Референдум: Ще подобрят ли промените в кабинета работата му?
В "Референдум": Ще подобрят ли промените в кабинета работата му?