НОВИНИ

Над 5 млн. лв са нужни за вододайната зона на Стрелча

Над 5 милиона лева са необходими на община Стрелча за справяне с последствията от пороите, които причиниха огромни щети във вододайната зона.

bnt avatar logo
от БНТ
12:14, 11.06.2019
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

Градът е втори ден в бедствено положение и без питейна вода. Няма яснота кога ще бъде възстановено захранването.

Пречиствателната станция също създава проблем заради неработещ утаител и се разчита само на филтри, които обаче не могат да пречистят водата. От днес в Стрелча са осигурени две водоноски, а общината раздава безплатно минерална вода на жителите.

Сутринта започнаха нови валежи, които ще затруднят действията на екипите по разчистване на вододайната зона. Ако дъждовете продължат, е възможно бедственото положение да бъде удължено, защото трябва да се изчака да спадне нивото на река Стрелчанска Луда Яна.

Филип Фингаров, директор на ВиК-Стрелча: Почистена беше голяма част от натрупалите се в бента на водохващането пясък, чакъл и дърва, събираме вода във водоемите. Уверявам, днес също ще се работи на място, дано не вали и дано нивото на реката позволява работа. Уверявам гражданите, че дружеството прави всичко възможно да възстанови водоподаването към домовете, макар и с вода с непитейни качества.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Заради строежа на метрото: Очакват се тапи по ул. Житница от утре
Заради строежа на метрото: Очакват се тапи по ул. "Житница" от утре
Медицински работници от Стара Загора протестират с искане за достойно заплащане
Медицински работници от Стара Загора протестират с искане за достойно заплащане