НОВИНИ

Над 50 афганистанци убити и ранени при нападение срещу военна база

Талибански бойци вероятно са убили и ранили над 50 афганистанци при нападение срещу джамия и столова в афганистанска военна база, предаде Ройтерс. "Вероятно става дума за над 50 убити и ранени", заяви полк. Джон Томас, говорител на говорител на Централното командване на САЩ. Той добави, че няма информация за пострадали сили на водената от САЩ коалиция.

bnt avatar logo
от БТА
22:34, 21.04.2017
Чете се за: 00:37 мин.
По света
афганистанци убити ранени нападение военна база

"В базата има джамия и столова, които изглежда, според информацията от нашите доклади и до този момента, са подложени на значителна атака от вражески сили", добави той. Не е ясно на какво разстояние от боевете са най-близките сили на водената от САЩ коалиция.

Афганистански източник - секретар на военен командир, цитиран от ДПА, каза, че нападението е приключило, то продължило повече от четири часа, един от нападателите е бил заловен жив. Той съобщи обаче за 50 убити и 76 ранени и добави, че жертвите може да се окажат повече. Талибаните нападнали база, преоблечени в униформи на афганистанската армия. Те разполагали с три военни автомобила, фалшифицирани документи и започнали атаката, като изстреляли ракета по портала на базата. Първата им цел вътре била джамията, където военните се били събрали на традиционната петъчна молитва. Престрелката продължила дълго, защото нападателите били облечени в униформи и било трудно да бъдат идентифицирани.

Провинция Балх, където се намира нападнатата база, е сред относително спокойните афганистански провинции, но това е втората подобна атака срещу обект на силите за сигурност за последните месеци, отбелязва ДПА.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
20 души загинаха при катастрофа в ЮАР
20 души загинаха при катастрофа в ЮАР
Марешки в Панорама: Бихме подкрепили правителство, което работи за народа
Марешки в "Панорама": Бихме подкрепили правителство, което работи за народа