Над 500 военнослужещи се включиха в обучението на полигона Корен. По време на близо 20-дневната подготовка е била използвана бойна и специална техника, с която разполагат Сухопътните ни войски.

На днешното учение военнослужещите от артилерийските формирования демонстрираха изпълнението на планови задачи, както и на такива поставени на момента.

генерал-лейтенант Димитър Илиев, зам.-началник на отбраната: Аз познавам работата на артилеристите от цялата българска армия, но бях много доволен да видя, че продължава да се развиват, използват всичко ново, което е придобито, и то по най- добрия възможен начин.
бригаден генерал Валери Цолов, зам.-командир на Сухопътни войски: По отношение на модернизацията ние стриктно следваме нашите планове, които имаме Сухопътни войски, които естествено са одобрени от ръководството на Министерството на отбраната и щаба на отбраната, започваме с един проект, който надявам се през 2020 година ще започнем да го реализираме за контрабатарейна борба, нови системи за звукоразузнаване.

Сред присъстващите на днешния етап от обучението бяха съветника на президента по сигурност и отбрана генерал Стефан Янев и офицери от запаса.