НОВИНИ

Над 60 филма участват в третото издание на фестивала "Кино в длан" в Шумен

Шейсет и два филма участват в третото издание на фестивала на мобилното кино "Кино в длан" в Шумен. Най-добрите ленти ще бъдат отличени на 10 февруари, от 17.00 часа, в народното читалище "Добри Войников" в областния град, съобщават от културната институция.

bnt avatar logo
от БТА
15:18, 09.02.2018
Чете се за: 00:30 мин.
Още
филма участват третото издание фестивала кино длан шумен

Фестивалът се организира от читалището, под патронажа на Министерството на културата, със съдействието на Община Шумен, на Съюза на народните читалища, на НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов" и на Шуменския университет "Епископ Константин Преславски".

Първият по рода си в България фестивал за филми, заснети с мобилни устройства, си е поставил за цел да популяризира независимото филмово творчество с помощта на модерните мобилни технологии и е насочен към младите творци.

В състава на фестивалното жури тази година са Александър Донев-председател, проф. Валери Чакалов, доц. Юрий Дачев, Явор Попов и Антон Митов.

Голямата награда на фестивала е осигурена от кмета на Шумен Любомир Христов. Ще бъдат връчени и награди, осигурени от Шуменския университет "Епископ Константин Преславски", от НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов", от българска фирма и награда на Съюза на народните читалища.

До днес, на страницата на фестивала в една от социалните мрежи, продължава гласуването за наградата на публиката, уточниха от шуменското читалище.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мартин Шулц се отказва от министерския пост
Мартин Шулц се отказва от министерския пост
​Парламентът одобри закупуването на някои лекарства без обществени поръчки
​Парламентът одобри закупуването на някои лекарства без обществени поръчки