Шейсет и два филма участват в третото издание на фестивала на мобилното кино "Кино в длан" в Шумен. Най-добрите ленти ще бъдат отличени на 10 февруари, от 17.00 часа, в народното читалище "Добри Войников" в областния град, съобщават от културната институция.

Фестивалът се организира от читалището, под патронажа на Министерството на културата, със съдействието на Община Шумен, на Съюза на народните читалища, на НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов" и на Шуменския университет "Епископ Константин Преславски".

Първият по рода си в България фестивал за филми, заснети с мобилни устройства, си е поставил за цел да популяризира независимото филмово творчество с помощта на модерните мобилни технологии и е насочен към младите творци.

В състава на фестивалното жури тази година са Александър Донев-председател, проф. Валери Чакалов, доц. Юрий Дачев, Явор Попов и Антон Митов.

Голямата награда на фестивала е осигурена от кмета на Шумен Любомир Христов. Ще бъдат връчени и награди, осигурени от Шуменския университет "Епископ Константин Преславски", от НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов", от българска фирма и награда на Съюза на народните читалища.

До днес, на страницата на фестивала в една от социалните мрежи, продължава гласуването за наградата на публиката, уточниха от шуменското читалище.