НОВИНИ

Над 7 млн. души са посетили интерактивната обиколка на забележителности у нас

Култура, история и природа, събрани в компютъра, таблета или телефона. Това предлага екипът на Фондация Интерактивна България. Само за година от фондацията са заснели над 1 000 панорами на кътчета от цялата страна. Безплатната интерактивна обиколка на една забележителност отнема около 10 минути, а посетителите вече са над 7 милиона и то само за година.

Милена Кирова
от Милена Кирова
20:15, 16.02.2016
Чете се за: 00:45 мин.
Още
млн души посетили интерактивната обиколка забележителности нас

Тръгнали от София към Петрич, от там през Родопите до Резово, ден и половина по-късно вече били на Дуранкулак, още ден и достигнали Видин. 3000 километра по-късно са създали над 50 интерактивни тур-обиколки от цялата страна. Фразата ,,Всички права запазени" тук не важи. Разпространяват снимките напълно безплатно като вече са създали връзки към онлайн базирани пътни карти. Предлагат ги на институции и бизнеса, за да рекламират България.

Георги Палпурин - Фондация Интерактивна България: "Специално в гугъл карти са прегледани за една година около 7 милиона пъти изображения, които съм качвал в профила ми. Една от панорамите на Белоградчишките скали е прегледана 1 200 000 пъти".

Платформата работи лесно - стрелки ни водят по пътя от снимка на снимка, а бутони върху изображенията позволяват да прочетем нещо ново. Едно завъртане на 360° и можеш да обхванеш с поглед цялата красота.

Иван Велков - Фондация Интерактивна България: "Човек чрез мишката на компютъра си или чрез пръста през смартфона си би могъл буквално да влиза, да разглежда и да се разхожда. Този проект много бързо може да се превърне в един национален виртуален и дигитален архив и библиотека за всичко красиво в България".

Основната цел на интерактивните обиколки на страната е да влязат в клас, да се използват от все повече учители и да направят уроците по-разбираеми и по-интересни.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Неправилно паркиране в столицата
Неправилно паркиране в столицата
Разбиха стъклата на личния автомобил на кмета на Пловдив
Разбиха стъклата на личния автомобил на кмета на Пловдив