Над 70 филма ще бъдат показани в рамките на четвъртото издание на най-големия фестивал за документални филми в Югоизточна Европа MASTER OF ART. От 4 до 25 април едновременно в 9 салона в София, Пловдив и Варна ще бъде представена програма от изцяло премиерни за България заглавия.

Сред тях са филми за творци като: Франко Дзефирели, Ингмар Бергман, Харуки Мураками, Питър Грийнауей, Орсън Уелс, Реицо Пиано, Мис вам ДерРое, КевинРош, Банкси, Огюст Роден, Климт, Шиле, Рафаело и много други.

Слоганът на тазгодишния фестивал е „Изкуството отива на кино". Създател на MASTER OF ART е режисьорът и продуцент Найо Тицин.

Българският документален филм „Рокендрол" на режисьора Борислав Колевще даде старт на фестивала на 4 април от 18 ч. в кино „Люмиер Лидл", заедно с „Климт и Шиле: Ерос и Психея" на режисьора Микеле Мали, отново на 4 април в „Люмиер Лидл" от 20 часа.

Найо Тицин, организатор на фестивала: Трябва да даваме на българското кино за документални филми повече територия, където да бъде видяно. Идеята на създаването на този фестивал беше именно да мога да споделя с българската публика тези прекрасни филми, които иначе няма как да стигнат до тази публика. В същото време съм изкушен да призная и да кажа, че много се радвам, че по някакъв начин може би и ние допринасяме с нещо за промяната на средата.

За първи път гилдия "Критика" към Съюза на българските филмови дейци ще връчи своя награда на критиката за филм от програмата на Master of Art.