НОВИНИ

Над 700 светкавици се стовариха върху Скопие за една нощ

Мощна буря през нощта срещу неделя създаде тежки проблеми на македонската столица Скопие и в гр. Тетово в западната част на страната. Най -малко 15 души са загинали при силни бури в македонската столица Скопие в събота вечерта. Това обяви говорител на местната полиция.

bnt avatar logo
от БГНЕС
09:34, 07.08.2016 (обновена)
Чете се за: 00:22 мин.
По света
700 светкавици стовариха скопие една нощ

Обилните дъждове и светкавиците предизвикаха множество наводнения, прекъсване на електрозахранването и интернет. През нощта върху македонската столица са се стоварили над 700 светкавици. Силният вятър на много места изпочупи клони на дървета в Скопие. Валежите на квадратен метър бяха изчислени на 33 литра късно вчера вечерта. Вятърът достигна 80 км./ч. Температурите се понижиха и са в диапазона 25-30 градуса по Целзий.

Македонският президент Георге Иванов нареди армейски части да се включат в отстраняване на щетите и оказване на помощ на пострадалите.

Тази сутрин екипите на гражданска защита в македонската столица продължават работа по отводняване на наводнените постройки. Градските власти призоваха гражданите да не използват автомобилите си до възстановяване на инфраструктурата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В САЩ възстановиха с 3D-принтер унищожена статуя на Зевс
В САЩ възстановиха с 3D-принтер унищожена статуя на Зевс
Шестима загинаха в Мексико в тропическата буря Ърл
Шестима загинаха в Мексико в тропическата буря Ърл