Мощна буря през нощта срещу неделя създаде тежки проблеми на македонската столица Скопие и в гр. Тетово в западната част на страната. Най -малко 15 души са загинали при силни бури в македонската столица Скопие в събота вечерта. Това обяви говорител на местната полиция.

Обилните дъждове и светкавиците предизвикаха множество наводнения, прекъсване на електрозахранването и интернет. През нощта върху македонската столица са се стоварили над 700 светкавици. Силният вятър на много места изпочупи клони на дървета в Скопие. Валежите на квадратен метър бяха изчислени на 33 литра късно вчера вечерта. Вятърът достигна 80 км./ч. Температурите се понижиха и са в диапазона 25-30 градуса по Целзий.

Македонският президент Георге Иванов нареди армейски части да се включат в отстраняване на щетите и оказване на помощ на пострадалите.

Тази сутрин екипите на гражданска защита в македонската столица продължават работа по отводняване на наводнените постройки. Градските власти призоваха гражданите да не използват автомобилите си до възстановяване на инфраструктурата.

Още по темата Бедствие в Скопие