Поне девет жертви при опустошителните горски пожари в Северна и Южна Калифорния. И холивудски звезди са сред четвърт милион души, които бягат от настъплението на три огнища. Стихията достигна и Малибу. Огнеборците се оказаха безсилни да спрат унищожението на град Парадайз, където в неизвестност са 35 души. Заповед за евакуация има и за Таузънд Оукс, където масов убиец в сряда взе 13 жертви. Президентът Тръмп обвини за бедствието "лошото управление на горите" и заплаши с орязване на федерални средства.

Трите огнища на север и юг в Калифорния се разпалват от силни ветрове. Пожарът започна в четвъртък на две места край Таузънд Оукс, преодоля местната магистрала 101 и тръгна към крайбрежните райони.

Мишел Мюсетър - жителка на Таузънд Оукс: Евакуирахме се в полунощ и отидохме в Топанга само за да бъдем някъде в безопасност. По новините казаха, че от една къща са извадили наличните мотоциклети, но самата къща е оцеляла. Идвах по улицата за да видя как са моите съседи, но не осъзнах, че моят дом също е изгорял.Шокиращо е.
Тръмп: Лошо управление е причина за горските пожари в Калифорния

Тръмп: Лошо управление е причина за горските пожари в Калифорния

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че причината за двата неовладени горски пожара в Калифорния е лошото управление на горите. Девет души загинаха...

Стихията сега бушува на площ от над 14 хиляди хектара и навлезе в жилищните райони на Малибу. Там и в близкия Калабасас живеят световни звезди от сцената и екрана. Пламнал е домът на Ким Кардашиян, в който тя живее с рапъра Кание Уест. Певицата Шер, която има изяви в Лас Вегас, изрази в Туитър тревога за къщата си в Малибу. Лейди Гага е напуснала своята в града.

Евакуирал се е и режисьорът и носител на Оскар Гийермо дел Торо, унищожена е и снимачна площадка за телевизионния сериал "Западен свят".

​Пожари бушуват в Калифорния

​Пожари бушуват в Калифорния

Пожари в Калифорния. Най-малко 50 000 души са евакуирани, а един цял град изгоря при горски пожари, които бушуват в американския щат. Предполага се, ч...

Северният град Парадайз е изпепелен. Изгорели са общо 6 хиляди и 700 домове и обществени сгради. Спасителните екипи разчистват с булдозер пътя от изоставени коли за да осигурят достъп до болници. Заповед за евакуация има и за град Чико, град с 93 хиляди жители северно от Сакраменто.