НОВИНИ

Над 100 кг амфетамини бяха задържани при операция на МВР и ДАНС

Повече от 100 килограма амфетамини, автомат "Калашников", пушки, пистолети със заглушители и заличени номера, задържаха при 2 съвместни акции МВР, ДАНС и Спецпрокуратурата. 9 души са задържани в Пловдив по време на наркосделка, а 22-годишният Сарай Нури е арестуван в София въоръжен с автоматично оръжие в себе си. При обиск в апартамента му във Варна е открит истински боен арсенал.

Явор Симов
от Явор Симов
16:38, 29.01.2016
Чете се за: 00:54 мин.
У нас

Повече от половин година е била наблюдавана задържаната за разпространение на амфетамин организирана престъпна група.Тя е действала на територията на цялата страна.

Георги Костов - главен секретар на МВР: "Във вчерашния ден , докато траеше брифинга за горивата Пловдив, извършиха реализацията в Пловдив в момент на наркосделка."

По време на акцията спец полицаите намират около 50 кг. наркотици в багажника на една от колите.Още толкова са открити в стопанска постройка в софийското село Петърч. Задържани са 9 души, 3-ма от тях от арабски произход. Претърсени са повече от 30 адреса.

Борислав Сарафов - заместник-главен прокурор: "Наистина е свършена една сериозна по обем оперативна работа, един сериозен оперативен анализ и са извършени огромен брой процесуални следствени действия."

При друга акция на МВР и ДАНС е иззето голямо количество оръжие и боеприпаси в апартамент във Варна.Разпитани са свидетели, обитавали жилището, в което са открити по- голямата част от оръжията на арестувания в София Сарай Нури, въоръжен с автоматичен пистолет.

Петър Белчев - районен прокурор на София: "По безспорен и категоричен начин се установява че именно той в негова фактическа власт са били откритите оръжия тъй като сами разбирате, че в едно жилище може да има доста различни лица."

На оръжията ще бъде извършена ДНК-ка експертиза, която ще установи дали и други лица са имали досег с тях.

Георги Костов - главен секретар на МВР: "След това ще им бъде извършена балистична експертиза и ще знаем дали тези оръжия са съотносими с други извършени престъпления на територията на страната."

Задържаният е казал пред разследващите, че няма съучастници и че е държал оръжията заради нумизматичната им стойност.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Играчка като мен
"Играчка като мен"
Реформаторите обсъждат кандидатурите за просветен министър
Реформаторите обсъждат кандидатурите за просветен министър