НОВИНИ

Надежда Нейнски: Задържаните български граждани в Одрин остават в ареста

Има задържани български граждани в Одрин. Това потвърди за БНТ българският посланик в Турция Надежда Нейнски, която заяви, че имената им са ясни и в момента тримата се намират в затвор от закрит тип в Одрин с обвинение за трафик на мигранти и съзнателно подпомагане на престъпна организация.

bnt avatar logo
от БНТ
07:31, 22.11.2017
Чете се за: 00:35 мин.
По света
Надежда Нейнски, посланик на България в Турция: Генералният консул на Одрин е получил информация от турските власти, че на 17 ноември този месец са били задържани трима български граждани. На 20 ноември на тях е наложена мярка задържане под стража. В момента тримата се намират в затвор от закрит тип в Одрин. Те са обвинени в нарушаване на закон 220 чл. 7 като обвинението гласи трафик на мигранти и съзнателно подпомагане на престъпна организация.
При подобни обвинения за съпричастност с престъпна организация и при положение, че в Турция има извънредно положение - при тяхното задържане са им иззети телефоните и турските власти решават кога ще им дадат право на телефонен разговор. Предполагам, че те до този момент не са се свързали и със своите близки. Правото на телефонен разговор ще бъде даден от турските власти веднага след като турските власти преценят, че са изяснили всички обстоятелства около тяхното задържане.

По думите на Надежда Нейнски консулите са в постоянен контакт с полицията и прокуратурата. На този етап има досъдебно разследване и не се знае кога прокуратурата ще внесе обвинението в съда.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Какви нарушения откриха в училищните столове в общините Марица и Съединение?
Какви нарушения откриха в училищните столове в общините Марица и Съединение?
Какво предвижда Националният план за добив на енергия от горска биомаса?
Какво предвижда Националният план за добив на енергия от горска биомаса?