НОВИНИ

"Надиграй ме в голямото междучасие" в София

Едни от най-популярните лица на Българската национална телевизия дадоха началото на нова идея в подкрепа на популяризирането на народните танци в училище. Инициативата "Надиграй ме в голямото междучасие" е по идея на БНТ 2. Към нея се включиха телевизионните водещи Надя Обретенова, Тони Рапонска, водещата на Новините на БНТ 2 Мина Пенкова, както и нашите репортери.

Паулина Найденова
от Паулина Найденова Светлозара Лазарова
20:10, 22.04.2016
Чете се за: 00:49 мин.
У нас

Точно в девет часа и петдесет минути, децата от 119-о училище в София влязоха с танцова стъпка във физкултурния салон.

"Беше наистина много забавно и много интересно за мен."

"За мен е много удивително, защото ние направихме тихата революция в училище, като започнахме да танцуваме през свободното време."

На хорото се хванаха и телевизионната водеща Надя Обретенова, водещата на Новините на БНТ 2 и репортери.

Надя Обретенова - водеща на "По света и у нас": "Инициативата на БНТ 2 е страхотна. Аз с голяма радост я подкрепям и ще продължа да се включвам в нея, защото смятам, че българското училище освен да образова, трябва да съхранява българската традиция."
Мина Пенкова – водещ на Новините на БНТ 2: "Големите междучасия в моето училище протичаха точно така - в репетиране на новите стъпки."

В голямото междучасие в 7-о училище в София, водещата на БНТ 2 Тони Рапонска показа как се танцуват право хоро, Дунавско и ръченица.

Тони Рапонска - водеща на "Добро утро с БНТ 2": "Еуфорията беше невероятна. Вие видяхте, в началото не искаха да играят, срамуваха се, притесняваха се, но после всичко прерастна в една огромна вълна и невероятна магия."
"Много се радвам, че това нещо се случи. Всъщност от много време си мечтая с мои съученици да се случи това нещо."

"Стана ни много весело!"

Вие също може да превърнете голямото междучасие във вашето училище в истински фолклорен празник. Изпращайте ни вашите снимки и видео файлове през целия сезон на "Надиграй ме в училище".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Държавата трябва да плати 30 млн.санкции
Държавата трябва да плати 30 млн.санкции
Евакуираха блок в Люлин заради намерени химически вещества
Евакуираха блок в Люлин заради намерени химически вещества