НОВИНИ

Надзиратели от Бобов дол завеждат дела за дискриминация

Дела за дискриминация и за положен и неизплатен извънреден труд започват да завеждат служителите на главна дирекция “Изпълнение на наказанията”. Исковете са срещу работодателя им Министерство на правосъдието.

bnt avatar logo
от БНТ
15:20, 19.03.2018 (обновена)
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

140 служители в затвора в Бобов дол вече са се подписали в петицията, която ще бъде изпратена до министър председателя Бойко Борисов и председателя на Народното събрание. Подписката е с едно основно искане за изравняване на заплатите в сектор “Сигурност”.

Надзирателите са категорични, че за да бъдат чути са готови и да заведат дела срещу работодателя си.

Георги Стоянов член на Управителния съвет на Синдиката на служителите на затворите в България и член на организацията в Бобов дол:
Завеждаме си индивидуални дела срещу работодателя за неизплатен извънреден труд, за неизплащане на суми за храна, за нощните дежурства. Ще заведем дело за дискриминационно отношение към служителите в ГД “Изпълнение на наказанията” и “Охраната” тъй като не може закона за МВР за едните да важи, а за другите да не важи.

Днес от Синдиката на служителите на затворите в България са изпратени писма с исканията и проблемите на протестиращите и до европейските институции.

Велин Соколов, надзирател:
Надяваме се да ни чуят, и вече те по някакъв начин да въздействат на нашите управляващи нещо да се направи все пак.

Нов национален протест на надзирателите и служителите в главна дирекция “Охрана” ще се проведе на 26 март, когато в София се събират министрите на правосъдието на страните членки на ЕС.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Борисов разпореди засилване на охраната в селата до седмица
Борисов разпореди засилване на охраната в селата до седмица
Оранжев код е обявен в 13 департамента на Франция
Оранжев код е обявен в 13 департамента на Франция