НОВИНИ

Надзиратели и съдебни охранители отново на протест пред Съдебната палата

Пореден протест на надзиратели от Централния софийски затвор и служителите на съдебна охрана. Днес протестиращите внесоха в правосъдното министерство сатиричната творба на Христо Смирненски "Приказка за стълбата".

Боряна Благоева
от Боряна Благоева
11:39, 28.02.2018
Чете се за: 00:28 мин.
У нас

С приказката, която днес можем да разчетем като текст за дяволската стълба на човешкото морално падение, те целят да провокират чувството за справедливост на Министъра на правосъдието - Цецка Цачева.

Те са категорични, че ще протестират до пълно изпълнение на техните искания. Освен Националния протест планиран за 10 март ще има и други.

Ивайло Григоров, Синдикат на служителите в затворите: Продължаваме с протестите по места, след това на 26 март, когато идват министрите на правосъдието и вътрешните работи на страните членки, ще направим на подходящи за целта места протести, за да може да бъде видяно и в Европа отношението към сегмент от Сектор "Сигурност", какъвто сме ние.
Красимир Бекяров - председател на Синдикат „Охрана": Синдикат "Охрана" взе решение на 7 март пред всички съдебни сгради в страната колегите да излязат преди началото на работния ден, за да почерпят за своя професионален празник.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
10 години от трагедията във влака София-Кардам
10 години от трагедията във влака София-Кардам
През март започват да набират студенти за стажантски програми
През март започват да набират студенти за стажантски програми