НОВИНИ

Надзирателите от пловдивския затвор на протест за по-високи заплати

Надзиратели от пловдивския затвор и следствения арест излязоха на протест тази сутрин с искания за повишаване на заплатите и по-добри условия на труд. Те бяха подкрепени с декларация от колегите им от Съдебна охрана, а няколко служители на Министерството на вътрешните работи, които не са на работа днес, дойдоха на място.

bnt avatar logo
от БНТ
12:20, 23.11.2017
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

В момента стартовата заплата при постъпване на работа на млади надзиратели без стаж е 480 лева. Друг проблем е вдигането на трудовия стаж за пенсия от 20 на 27 години, а на възрастта за пенсиониране на 55 години.

Протести на надзиратели има днес и в Ловеч, Белене и Бойчиновци.

Ефтим Ефтимов - заместник-председател на Синдикалното дружество при затвора в Пловдив: Едно от най-важните неща е увеличаването на числеността на надзора, тъй като работим на минимума, малко надзиратели не достигат. Няма кандидати за работни места, тъй като заплащането е минимално и за това искаме поне с 20% да ни се увеличат заплатите. Другото нещо е да ни се изравнят възнагражденията с колегите от МВР, тъй като ние сме по закона на МВР, другите искания ни са подобрение на условията на труд и най-вече числеността, един надзирател в затвора обслужва на смяна около 100-102 човека.
Юри Корнов - заместник-председател на Синдикалното дружество на служителите при ареста в Пловдив: Ще протестираме, докато бъдат изпълнени тези искания. Ако не бъдат изпълнени, ние правим този протест един вид да бъдем чути, ако не бъдем чути, ще идем в София да потропаме на вратата на министерството, ако трябва.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Изненадващи проверки в магазините за коледна украса и фойерверки
Изненадващи проверки в магазините за коледна украса и фойерверки
Оперираха едно от пострадалите момчета при инцидента в Благоевград
Оперираха едно от пострадалите момчета при инцидента в Благоевград