Най - сигурното място да избягаме от мръсния въздух е планината. Ски сезонът започва - днес беше открит в Пампорово. В Банско официалният му старт е утре. На Боровец - датата на откриването на ски - зоната още не е определена.

Над 2,4 милиона българи обмислят туристическо пътуване или почивка през предстоящата зима. Това показва изследване на Галъп. Според него българските курорти са закономерно по-предпочитани, отколкото тези в чужбина. Причината са не само предлаганите условия, но и цената.

На въпрос дали се подобрява туризмът по българските зимни курорти, над половината от анкетираните отговарят положително. 26% са недоволни, а други 17% се колебаят.

Попитани дали са доволни от условията в курортите ни като инфраструктура, хотели, съоръжения, над 60% са отговорили положително. Висок е процентът обаче и на българите, които се колебаят - 17 на сто.

Най-много от запитаните отговарят, че не знаят какви пари ще отделят за почивка - почти четвърт от участниците в проучването. 22% ще отделят между 1000 и 1500 лева, а 20% - между 500 и 1000 лева.