НОВИНИ

Награда за БНТ на международния фестивал "Експо Милано-2015"

Поредна награда за БНТ. На Международния филмов фестивал "Експо Милано-2015" филмът "Брикети от съдби" на журналиста Цветан Симеонов беше сред наградените в официалната селекция. Това е единствения отличен български филм на този престижен форум, в който участваха продукции от над 20 страни от цял свят. За филма "Брикети от съдби" това е втора награда от международен фестивал. През 2013-та международно жури присъди Grand prix за най-добър балкански филм на Euroekofest-Кърджали.

награда бнт международния фестивал експо милано 2015
bnt avatar logo
от БНТ
15:41, 18.12.2015
Чете се за: 00:19 мин.
Още

Филмът " Брикети от съдби" представя драмата на няколко български села в района на мини "Марица-Изток". Разширяването на въгледобивните райони налага къщите на хората да бъдат съборени и селата да бъдат заличени от картата на България. Това е държавен приоритет и хората в Трояново и Бели бряг нямат полезен ход. Инициативни комитети водят битка на обречените. Преди години още няколко села са били погълнати от мините, за да се превърнат във въглища.


Сценарист и режисьор на филма е Цветан Симеонов. Оператори са Антон Марчев и Виолин Палейков, а монтажът е на Атанас Цветков.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ново коалиционно споразумение ще има в началото на 2016 година
Ново коалиционно споразумение ще има в началото на 2016 година
Арестуваха майката от Пловдив, която изостави детето си
Арестуваха майката от Пловдив, която изостави детето си