НОВИНИ

Наградени бяха 25 огнеборци за мисията в Скопие

Две колективни парични награди получиха служителите на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ - Благоевград, участвали в спасителната мисия в Македония и гасенето на пожара край село Рилци, при който бяха евакуирани десетки хора. Двете парични колективни награди в размер на 600 лева всяка се отпускат със заповед на министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова.

bnt avatar logo
от БТА
14:23, 31.08.2016 (извънредно)
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

Боян Кондуров е сред от наградените пожарникари. Участвал е в 4-дневната мисия за отводняване на къщи в Македония, както и при потушаването на огнената стихия в благоевградското село Рилци, когато бе застрашено от опожаряване цялото село.

Главен инспектор Боян Кондуров - началник на Районна служба ”Пожарна безопасност и защита на населението” - Благоевград
„Винаги ситуацията е специфична и трябва да се предприема на место какви действия трябва да се предприемат."

Благоевград е труден за овладяване пожароопасен район, но заради добрата работа на огнеборците загубите от пожари в региона са по-малко в сравнение с минали години, каза главен комисар Николов. По-малко пожари са възникнали и в страната, като 97% от тях са причинени от човешка дейност.

Главен комисар Николай Николов - директор на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”
"На територията на цялата страна унищожените гори от пожари са приблизително 35 хиляди декара – много е, значително е, обаче имаше години когато пожарите бяха стотици хиляди декари унищожена гора."

8 нови високопроходими коли с противопожарни системи вече има Югозападното държавно предприятие в Благоевград. Те са предназначени предимно за гасене на низови пожари.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бъдещето на Брекзит раздели министрите в британския кабинет
Бъдещето на Брекзит раздели министрите в британския кабинет
Учредяват се Годишни награди в туризма
Учредяват се Годишни награди в туризма