НОВИНИ

Наградиха 25 пожарникари от Елхово

Колективна парична награда от 600 лв връчи директорът на „Пожарна безопасност и защита на населението” главен комисар Николай Николов на 25 пожарникари от Районната служба в Елхово за добрата им работа при гасенето на горски пожари. Досега са разкрити 80 на сто от извършителите на летните палежи, някои дори са получили наказания.

bnt avatar logo
от Диана Иванова
16:29, 30.08.2016
Чете се за: 00:49 мин.
У нас

Пожарникарите са наградени за добрата им работа при гасенето на три големи горски пожара край селата Ситово, Голям Дервент и Гранитово, които са засегнали близо 1000 декари гори.

Николай Николов, директор на Главна дирекция ПБЗН:
Парични награди се дават в изключителни случаи. Този случай, дейността на тази служба е оценена като изключителна, поради което министър Бъчварова си позволи да отпусне финансови средства...ситуацията при нас е доста тежка откъм наличие на финансови средства и сме принудени

непрекъснато да правим икономии. Икономии в ежедневната ни работа, които само за един два дни при такива пожари отиват на хаос.

Районната служба в Елхово, която обслужва районите на двете крайгранични общини Елхово и Болярово, работи в намален състав заради пенсионирани служители, но въпреки това се е справила успешно с горските пожари

Стоян Тенев, началник на Районна служба ПБЗН:
Към настоящия момент личният състав на службата е на 50 % и както той каза и събитията, които се случиха в рамките на 10 дена на изключително голяма площ на 2000 – 3000 дка гори успяхме с този малък състав с тази техника без помощ да погасиме даже в някои моменти четири действащи пожара.

Разследването е установило, че 70 процента от възникналите горски пожари в областта тази година са заради почистване на пасища. Затова кметовете на общини настояват земеделското министерство да удължи сроковете за почистването на пасищата, за да не се прави това в най- пожароопасния период.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Полицията разби нарколаборатория, в която се готвели наркотици за Слънчев бряг
Полицията разби нарколаборатория, в която се "готвели" наркотици за Слънчев бряг
Поне 10 загинали и ранен министър при експлозията на кола бомба в Могадишу
Поне 10 загинали и ранен министър при експлозията на кола бомба в Могадишу